Leave Your Message
*Name Cannot be empty!
* Enter product details such as size, color,materials etc. and other specific requirements to receive an accurate quote. Cannot be empty
Категории на производи
Избрани производи

Калапи со вбризгување на метал од титаниум (TiMIM)

Titanium-Metal-Injection-Molding.png

Нерѓосувачки челици, легури и керамика се меѓу материјалите во портфолиото на MIM Molding коиКалапи со вбризгување на метал од титаниум (TiMIM)е способен за обликување.

 

Со цел да се создаде суровина што може да се обработи со машини за обликување со вбризгување, TiMIM подразбира комбинирање на прашкаст метал од титаниум со супстанција за врзување. За разлика од конвенционалните метални компоненти обработени со титаниум, обликувањето со вбризгување на метал овозможува прецизно обликување на сложените делови од титаниум во една операција и во голем волумен.

Потколениците и различната дебелина на ѕидот до 0,125′′ или 3mm се карактеристики што може да се најдат воДелови за TiMIM . Дополнително, деловите на TiMIM може да се завршатмашинскидоколку е потребно и да преземат различни површински третмани, како што се елоксирање и електрополирање.

 

Легурата на титаниум е важен метал развиен во средината на 20 век, поради неговата мала густина, висока специфична цврстина, добра отпорност на корозија, висока отпорност на топлина, без магнетни, добри перформанси за заварување и други одлични својства, широко користени во воздушната, автомобилската индустрија. , биоинженеринг (добра компатибилност), часовници, спортски производи, заштита на животната средина и други области, но перформансите на обработка на титаниум и легури на титаниум се лоши, високите производствени трошоци ја ограничуваат неговата индустриска примена, особено во сложените делови.

 

PIM технологија за вбризгување во прав е најбрзо развивачка технологија во металургијата на прав и се смета за најжешка технологија за подготовка на компоненти. Технологијата е комбинација на традиционална технологија за формирање на металургија на прашок и технологија за калапи со пластично вбризгување, не само што ги има предностите на конвенционалната металургија на прашок со помал процес, без сечење или помалку сечење, високи економски придобивки и надминување на традиционалниот процес на металургија на прашок од низок материјал. густина, нерамномерен материјал, ниски механички својства, не е лесно да се формира тенок ѕид, сложени структурни мим компоненти. Посебно е поволен при подготовка на производи за формирање речиси чисти со сложена геометрија, униформа структура и високи перформанси. Може да се постигнат геометријата, механичките својства и точноста на производот на процесот на калапи со вбризгување на прав од легура на титаниум што не може да се добие со традиционален процес. Сепак, титаниумскиот метал има висока активност и лесно се реагира со јаглерод, кислород и азот за да се генерираат TiC, TiO2, TiN и други соединенија, што го отежнува подобрувањето на густината на синтерување и механичките својства.

 

Во принцип, мим компоненти не подлежат на пост-третман, а синтерувањето често се користи како последен процес наMIM процес , кој има ефект на згуснување и униформни хемиски својства на легираните елементи. На пример, кога Обаси синтерувал примероци од Ti-6AI-4V, температурата на синтерување била 1520-1680 степени Целзиусови.

 

Во моментов, обликувањето со вбризгување на легура на титаниум е широко користено во воздушната, воените бродови, автомобилските, хемиските и петрохемиските полиња, а обликувањето со вбризгување на легура на титаниум има широки изгледи за примена. Соединетите Американски Држави усвоија голем број структурни делови од легура на титаниум во воздушната област. На пример, легурата на титаниум што се користи во F-22, четвртата генерација на борбен авион на Соединетите Држави, сочинува 38,8% од структурата на авионот; Потрошувачката на титаниум на Rah-66, вооружениот брод, е 12,7%; Потрошувачката на титаниум на TF31, аеромоторот и потрошувачката на титаниум на вселенското летало Аполо достигнува 1180 килограми. Во однос на потенцијалот, легурата на титаниум ќе биде пошироко користена во цивилната индустрија, особено автомобилските делови, делови за медицински помагала, делови за биолошки графт.

 

Легурата на титаниум се користи во вентилите на моторот, поврзувачките шипки, коленестото вратило и пружините, кои не само што можат да ја намалат тежината на автомобилот, да го продолжат животниот век на автомобилот, туку и да ја подобрат брзината. За цивилното поле, цената на легурата на титаниум мора да биде првото внимание, трошоците за производство, деловите за вбризгување на легура на титаниум со високи перформанси се:

1. Проучете ги легурите на титаниум погодни за посебните барања на TiMIM

2. Развијте нова евтина технологија за производство на прашок за Ti-MIM суровини

3. Оптимизирајте ги параметрите на процесот на Ti-MIM за да го контролирате квалитетот на производот

4. Развијте нов смешен систем за поврзување Ti-MIM

5. Развијте Ti-MIM стандарди за автомобили, бродови и други области и промовирајте голема употреба на калапи со вбризгување прашок од титаниум и легура на титаниум

 

Современите електрични машини за обликување, печки за континуирано и сериско одвојување и синтерување, системи за одвојување растворувачи, центри за обработка и мелење со CNC со 5 оски, керамички печки, ковани пари, ласерско гравирање/гравирање и инспекциски лаборатории се управувани од фирмата JH MIM. Целосна палета на услуги со додадена вредност нуди и JH MIM, вклучувајќи брзо прототипирање, позлата, ласерско заварување, термичка обработка, завршна обработка и полирање на површини, склопување, финално пакување и многу повеќе. Како дел од основните вредности на JH MIM, дизајнот за помош во способноста за производство се нуди без надомест. Бизнисот го надгледува дизајнот и конструкцијата на калапи со единечна и повеќешуплина, топла тркала и одвртување во блиските домашни продавници за алати.