Leave Your Message
*Name Cannot be empty!
* Enter product details such as size, color,materials etc. and other specific requirements to receive an accurate quote. Cannot be empty

Formimi me injektim të metalit të titanit (TimIM)

Titanium-Metal-Injection-Molding.png

Çeliqet, lidhjet dhe qeramika inox janë ndër materialet në portofolin MIM Molding qëFormimi me injektim të metalit të titanit (TimIM)është i aftë të formojë.

 

Për të krijuar një lëndë ushqyese që mund të përpunohet nga makineritë e derdhjes me injeksion, TiMIM përfshin kombinimin e metalit të titanit pluhur me një substancë lidhëse. Ndryshe nga komponentët konvencionale të metaleve të përpunuara me Titanium, formimi me injektim metalik mundëson që pjesët komplekse të titanit të formohen me saktësi në një operacion të vetëm dhe në vëllim të lartë.

Prerjet e poshtme dhe trashësia e ndryshme e murit deri në 0,125′′ ose 3 mm janë veçori që mund të gjenden nëPjesë TIMIM . Për më tepër, pjesët TiMIM mund të përfundojnëtë përpunuaranëse kërkohet dhe merrni një shumëllojshmëri trajtimesh sipërfaqësore, të tilla si anodizimi dhe elektropolimi.

 

Lidhja e titanit është një metal i rëndësishëm i zhvilluar në mesin e shekullit të 20-të, për shkak të densitetit të tij të ulët, forcës së lartë specifike, rezistencës së mirë ndaj korrozionit, rezistencës së lartë ndaj nxehtësisë, mungesës magnetike, performancës së mirë të saldimit dhe vetive të tjera të shkëlqyera, i përdorur gjerësisht në hapësirën ajrore, automobila. , bioinxhinieria (përputhshmëri e mirë), orët, mallrat sportive, mbrojtja e mjedisit dhe fusha të tjera, por performanca e përpunimit të titanit dhe aliazhit të titanit është e dobët, Kostot e larta të prodhimit kufizojnë aplikimin e tij industrial, veçanërisht në pjesët komplekse.

 

Teknologji PIM e derdhjes me injeksion pluhur është teknologjia me zhvillim më të shpejtë në metalurgjinë e pluhurit dhe konsiderohet si teknologjia më e nxehtë e përgatitjes së komponentëve. Teknologjia është një kombinim i teknologjisë tradicionale të formimit të metalurgjisë së pluhurit dhe teknologjisë së formimit me injeksion plastik, jo vetëm që ka avantazhet e procesit konvencional të metalurgjisë së pluhurit më pak proces, pa prerje ose më pak prerje, përfitime të larta ekonomike dhe kapërcyer procesin tradicional të metalurgjisë pluhur të materialit të ulët. dendësia, materiali i pabarabartë, vetitë mekanike të ulëta, muri i hollë jo i lehtë për t'u formuar, komponentë komplekse strukturore mim. Është veçanërisht i favorshëm në përgatitjen e produkteve formuese pothuajse të pastra me gjeometri komplekse, strukturë uniforme dhe performancë të lartë. Gjeometria, vetitë mekanike dhe saktësia e produktit të procesit të formimit të pluhurit me injektim të aliazhit të titanit mund të arrihen, të cilat nuk mund të merren me procesin tradicional. Megjithatë, metali titani ka aktivitet të lartë dhe është i lehtë për t'u reaguar me karbonin, oksigjenin dhe azotin për të gjeneruar TiC, TiO2, TiN dhe komponime të tjera, gjë që e bën të vështirë përmirësimin e densitetit të shkrirjes dhe vetive mekanike.

 

Në përgjithësi, komponentët mim nuk i nënshtrohen trajtimit pas, dhe sinterizimi përdoret shpesh si procesi i fundit iProcesi MIM , i cili ka efektin e densifikimit dhe të vetive kimike uniforme të elementeve aliazh. Për shembull, kur Obasi sinteroi mostrat Ti-6AI-4V, temperatura e sinterimit ishte 1520-1680 gradë Celsius.

 

Aktualisht, derdhja me injektim të aliazhit të titanit përdoret gjerësisht në fushat e hapësirës ajrore, luftarake, automobilave, kimike dhe petrokimike, dhe derdhja me injektim të aliazhit të titanit ka perspektiva të gjera aplikimi. Shtetet e Bashkuara kanë miratuar një numër të madh të pjesëve strukturore të aliazhit të titanit në fushën e hapësirës ajrore. Për shembull, aliazhi i titanit i përdorur në F-22, avioni luftarak i gjeneratës së katërt të Shteteve të Bashkuara, përbën 38.8% të strukturës së avionit; konsumi i titanit të Rah-66, gunship, është 12.7%; Konsumi i titanit të TF31, motorit aeroplan dhe konsumi i titanit të anijes kozmike Apollo arrin në 1180 kg. Për sa i përket potencialit, aliazhi i titanit do të përdoret më gjerësisht në industrinë civile, veçanërisht pjesët e automobilave, pjesët e pajisjeve mjekësore, pjesët e shartimit biologjik.

 

Lidhja e titanit përdoret në valvulat e motorit, shufrat lidhës, boshtet me gunga dhe sustat, të cilat jo vetëm që mund të zvogëlojnë peshën e makinës, të zgjasin jetën e makinës, por edhe të përmirësojnë shpejtësinë. Për fushën civile, çmimi i aliazhit të titanit duhet të jetë konsiderata e parë, kostoja e prodhimit, pjesët e injektimit të aliazhit të titanit me performancë të lartë janë:

1. Studioni lidhjet e titanit të përshtatshme për kërkesat e veçanta të TIMIM

2. Zhvillimi i teknologjisë së re të prodhimit të pluhurit me kosto të ulët për lëndët e para Ti-MIM

3. Optimizoni parametrat e procesit Ti-MIM për të kontrolluar cilësinë e produktit

4. Zhvilloni një sistem të ri qesharak lidhjeje Ti-MIM

5. Zhvilloni standardet Ti-MIM për automobilat, anijet dhe fusha të tjera dhe promovoni përdorimin në shkallë të gjerë të formimit të pluhurit me injektim të titanit dhe aliazhit të titanit

 

Makinat moderne të formimit elektrik, furrat e shkëputjes dhe sinterizimit të vazhdueshëm dhe në grup, sistemet e shkëputjes së tretësve, qendrat e përpunimit dhe bluarjes me 5 boshte CNC, furrat qeramike, prerjet e monedhave, gdhendjet/gdhendjet me lazer dhe laboratorët e inspektimit operohen të gjitha nga firma JH MIM. Një gamë e plotë shërbimesh me vlerë të shtuar ofrohet gjithashtu nga JH MIM, duke përfshirë prototipimin e shpejtë, veshjen, saldimin me lazer, trajtimin termik, përfundimin dhe lustrimin e sipërfaqes, montimin, paketimin përfundimtar dhe më shumë. Si pjesë e vlerave thelbësore të JH MIM, dizajni për ndihmën e aftësisë së prodhimit ofrohet pa pagesë. Biznesi mbikëqyr projektimin dhe ndërtimin e kallëpeve të vetme dhe me shumë zgavra, mbajtëse të nxehtë dhe zhvidhosje në dyqanet e mjeteve shtëpiake aty pranë.