Leave Your Message
*Name Cannot be empty!
* Enter product details such as size, color,materials etc. and other specific requirements to receive an accurate quote. Cannot be empty
Категории на производи
Избрани производи

Делови за MIM за вбризгување на метал

синтерување-2.jpg

Калапи со вбризгување на метал (MIM), исто така познато какоКалапи со вбризгување во прав (PIM) , е софистицирана технологија за формирање метал која користи опрема за обликување со инјектирање за производство на основни и комплицирани метални делови со тесни толеранции. MIM може да се користи на различни компоненти, иако најдобрите се често мали и тежат помалку од 100 грама, сепак поголеми делови се замисливи. Други техники за формирање метал, како што се инвестициско лиење и обработка, може да се заменат со MIMпроцес на калапи со вбризгување на металпроцес.

Метални делови за лиење со вбризгувањеПредности:

Геометрии кои се комплицирани Искористувањето на материјалот е ефикасно

Како резултат на производството на компоненти во близина на нето форма, има помалку материјален отпад, па затоа се смета за зелена технологија.

Повторливост

Механичките својства се одлични.

Уникатните материјали создадени за исполнување на барањата за компоненти/апликации се користат за да се обезбедат приспособени решенија.

За комплетни решенија за склопување, MPP материјалите може да се лемеат/спојуваат со различни компоненти.

Клучни атрибути на процесот MIM:

Процесот на обликување со вбризгување во прав е репродуктивна техника за сложени компоненти од легура со висока температура.

Метални делови за лиење со вбризгувањесе речиси целосно густи, што резултира со извонредни механички, магнетни, корозивни и херметички квалитети на запечатување, како и способност за извршување на секундарни процеси како што се позлата, термичка обработка и обработка.

Иновативните техники за алати, слични на оние што се користат во индустријата за калапи со инјектирање на пластика, се користат за да се создадат сложени форми.

Алатката со повеќе шуплини се користи за да се постигнат големи количини.


94aeb3be.jpg