Leave Your Message
*Name Cannot be empty!
* Enter product details such as size, color,materials etc. and other specific requirements to receive an accurate quote. Cannot be empty

Pjesë MIM e derdhur me injektim metalik

sintering-2.jpg

Derdhja me injektim metalik (MIM), i njohur edhe siFormimi me injeksion me pluhur (PIM) , është një teknologji e sofistikuar e formimit të metaleve që përdor pajisje formimi me injeksion për të prodhuar pjesë metalike bazë dhe të ndërlikuara me toleranca të ngushta. MIM mund të përdoret në një sërë komponentësh, megjithëse më të mirët janë shpesh të vegjël dhe peshojnë më pak se 100 gram, megjithatë mund të imagjinohen pjesë më të mëdha. Teknika të tjera të formimit të metaleve, të tilla si derdhja dhe përpunimi i investimit, mund të zëvendësohen nga MIMprocesi i formimit të metalit me injektimprocesi.

Pjesët e derdhura me injeksion metalikPërparësitë:

Gjeometritë që janë të komplikuara Përdorimi i materialit që është efikas

Si rezultat i prodhimit të komponentëve afër formës rrjetë, ka më pak mbetje materiale, prandaj konsiderohet një teknologji e gjelbër.

Përsëritshmëria

Karakteristikat mekanike janë të shkëlqyera.

Materialet unike të krijuara për të përmbushur kërkesat e komponentit/aplikimit përdoren për të ofruar zgjidhje të personalizuara.

Për zgjidhje të plota të montimit, materialet MPP mund të ngjiten/bashkohen me një sërë komponentësh.

Atributet kryesore të procesit MIM:

Procesi i formimit me injeksion pluhuri është një teknikë e riprodhueshme për komponentët komplekse të aliazhit me temperaturë të lartë.

Pjesët e derdhjes me injeksion metalikjanë pothuajse plotësisht të dendura, duke rezultuar në cilësi të jashtëzakonshme vulosjeje mekanike, magnetike, korrozioni dhe hermetike, si dhe aftësinë për të ekzekutuar procese dytësore të tilla si platimi, trajtimi termik dhe përpunimi.

Teknikat inovative të përpunimit, të ngjashme me ato të përdorura në industrinë e derdhjes me injeksion plastik, përdoren për të krijuar forma komplekse.

Veglat me shumë zgavra përdoren për të arritur sasi të mëdha.


94aeb3be.jpg