ingranazhet e metalurgjisë pluhur

Ingranazhet e metalurgjisë së pluhurit është e vështirë të ndahet statistikisht nga pjesa tjetërpjesë metalurgjike pluhurPjesët PM, por pavarësisht nëse maten në peshë ose në numrin total të pjesëve, ingranazhet e metalurgjisë pluhur përbëjnë një përqindje shumë më të madhe të pjesëve metalike pluhur sesa fushat e tjera në të gjitha llojet e makinerive, makinave dhe motoçikletave.

pm pjesë

Pajisjet e metalurgjisë së pluhurit janë produkt i teknologjisë së lartë me më pak çip dhe pa çip

Nga proporcioni i automobilave dhe motoçikletave në metalurgjinë e pluhurit të plotë pjesë të rritjes mund të shihet se ingranazhet e metalurgjisë pluhur në tërësipjesë metalike pluhur në zhvillimin e shpejtë të pozicionit. Nëse sipas karakteristikave të pjesëve, ingranazhi i përket strukturës së pjesëve, dhe struktura e pjesëve në të gjithë pjesët e bazës së hekurit të llogaritur për peshën absolute është shumë më e madhe se disa lloje të tjera të pjesëve të metalurgjisë pluhur.

imazh 2

Lloji dhe aplikimi i ingranazheve të metalurgjisë pluhur

Ingranazhet e metalurgjisë së pluhurit janë pjesët e zakonshme të metalit pluhur që gjenden në një shumëllojshmëri motorësh makinash. Përmes një procesi të vetëm formimi dhe përfundimi, ai mund të plotësojë plotësisht kërkesat për saktësi dimensionale, veçanërisht ato që lidhen me saktësinë e formës së ingranazheve, pa kërkuar ndonjë përpunim shtesë pas. Si rezultat, ai është një produkt tipik që përfaqëson veçoritë e metalurgjisë së pluhurit meqenëse futja dhe prodhimi i materialit janë ulur ndjeshëm në krahasim me teknikën standarde të përpunimit mekanik të prodhimit. Shembuj të komponentëve të metalurgjisë pluhur që i përshtaten kategorisë së pjesëve Emrat: kuti ingranazhesh automjetesh; kapak mbajtëse; krah lëkundëse; shkurre; udhëzues valvulash; sediljet e valvulave të hyrjes dhe shkarkimit; bosht me gunga; rrota e rripit të kohës me bosht me gunga; pompë uji; Rrota e rripit të pompës së vajit; makinë; pajisje të drejtuara; dhe CAM. Llojet e ndryshme të qendrës së dhëmbëve të sinkronizuesit dhe komponentëve për shpejtësi të larta dhe të ulëta, marshin e tufës……

Ingranazhet PM janë një proces i përzierjes, formimit, shkrirjes së metalurgjisë pluhur dhe produktit të përfunduar:

(1) Përzieni. Prodhimi i ingranazheve të metalurgjisë pluhur, përgatitja e pluhurit është hapi i parë, pas përzierjes së pluhurit dhe hapave të tjerë;
(2), duke shtypur formimin. Pluhuri shtypet në formën e ingranazhit të kërkuar të metalurgjisë pluhur nën presion të caktuar;
(3) Sinterizimi i metaleve. Në një furrë me temperaturë të lartë ose furrë me vakum për të mbrojtur atmosferën. Në procesin e sinterizimit, një sërë procesesh fizike dhe kimike si difuzioni, rikristalizimi, saldimi me shkrirje, kombinimi dhe shpërbërja midis grimcave të pluhurit bëhen produkte metalurgjike me porozitet të caktuar.
(4) Pas-përpunimi. Në përgjithësi, ingranazhet PM të sinteruara mund të përdoren drejtpërdrejt. Por për disa dimensione që kërkojnë saktësi të lartë dhe kërkojnë fortësi të lartë, rezistenca ndaj konsumit të ingranazheve të metalurgjisë pluhur gjithashtu duhet të sinterohen pas trajtimit. Të tilla si: shtypja e imët, rrotullimi, nxjerrja, shuarja, zhytja me vaj, etj.

MË SHUMË METALI METALI PLUHUR ME PARAQITUR

imazh 3
pjesë metalike pluhur
imazh 5

Ju mund të zvogëloni kostot me përdorimin eIngranazhet Metal Pluhur pa kompromentuar forcën apo cilësinë. Inxhinieria jonë mund t'ju ndihmojë të bëni një tranzicion të qetë nga teknika juaj aktuale, më e shtrenjtë e prodhimit të ingranazheve në një pajisje metalike pluhur me cilësi të lartë me një numër vjetor deri në 500,000.

Për më shumë informacion ju lutemi kontaktoni:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni